Huisvesting

De Vlaamse reuzen zitten bij mij in een schuur ( garage).  In december 2014 en januari 2015 heb ik er 12 hokken bijgemaakt. 2  flats van 3 hoog. Al jaren heb ik het probleem dat jonge dieren weg moeten door ruimtegebrek. Ze krijgen niet voldoende tijd om uit te groeien.
Nu kreeg ik de mogelijkheid om heel geschikt multiplex platen en balken te kopen. Plus hang en sluitwerk en gaas. De bodems lopen aan de achterzijde een beetje door zodat urine niet bij de benedenburen terechtkomt.  Aan de voorkant heb ik geen opstaande randen zodat ik bij elke schoonmaakbeurt al het stof er gemakkelijk uit kan vegen.
Als strooisel gebruik ik gerstestro. Om de 10 dagen maak ik de hokken schoon en gaat er alles uit. Op dit moment heb ik de beschikking over 26 volledige hokken. Is een konijn drachtig dan voeg ik 2 hokken samen. Inmiddels 1 flat gesloopt en daar 4 hokken van gemaakt. Nu kan ik overal gemakkelijk bij en je hebt een mooi gezicht op de vlamen.
Ik maak sinds kort gebruik van werphokken. Tot nu toe hebben bijna voedsters, bij het werpen van hun jongen hier gebruik van gemaakt. De flessen voor water maak ik het laatste jaar schoon met de hogedrukreiniger. Ik fabriceer wat op een tafel met en een een ruimgazig net waar ik de flessen aan vast kan haken. Anders schieten ze zo weg. Het gaat super en ik zal proberen een filmpje er van te maken.

Enkele foto’s van mijn stal.

DSC_0010DSC_0006DSC_0005