Welkom en actueel

Een nieuw begin met een voorwoord. In 1 handeling, 4 jaar historie weg en na wat gevloek en getier besef je dat het niet aan de computer ligt maar aan je eigen drukte om nog snel wat toe te voegen aan je verhaal. Mooi om zo weer wat nieuws toe te voegen. Volgers van deze site hebben al wel gezien dat er een behoorlijke verschuiving in mijn vlaamse reuzen fokkerij heeft plaatsgevonden. Van konijngrijs naar geel. De gele vlamen geven mij veel energie en dat ben je ook wel nodig wanneer je nog enkele andere hobby’s er bij doet. Konijngrijs een beetje op de achtergrond maar ik geloof niet dat de kleur grijs helemaal bij mij uit de hokken verdwijnt. Op dit moment heb ik 15 met de kleur geel in de hokken en 7 met de kleur konijngrijs. Ook nog 3 fraai type chinchilla maar die zijn iets te licht van kleur. Ook de grondkleur kan dieper blauw. de tussenkleur is mooi scherp begrenst. Nu ze ongeveer 4 maand zijn, haren ze weer door en ik ben benieuwd hoe het er dan uitziet. Het zijn 3 rammen maar tenminste 1 houd ik aan om te kijken wat het wordt. Rammen. Daar heb ik er dit jaar heel veel van ( gehad ) 2 nesten van 6 dieren allemaal rammen dat schiet niet echt op terwijl in andere jaren de vrouwtjes de overhand hebben.

Wat ik de laatste tijd heb gemerkt is dat bij warm weer een aantal dieren steeds meer water gingen drinken. dat is normaal denk je dan maar ik had het gevoel dat ze bezig waren flink ziek te worden. ( dikke buikenziekte ? ) In ieder geval heb ik het waterrantsoen beperkt. Een volwassen vlaam krijgt een halve liter water per dag. Door deze beperking bleven ze evenveel eten en na enkele dagen was de dorst over. Er blijft iedere dag een rest over. Zitten ze met meer dan 1 dier in een hok dan voel ik aan de buik of deze niet te dik is maar soepel en niet opgezwollen.

Dan nog het hooi voor de konijnen. Op bijna alle plekken zie je tegenwoordig Jacobs kruiskruid. Een giftige plant die de laatste jaren oprukt in vooral bermen en natuurlandschap. Dieren daar van maar in gedroogde toestand kunnen konijnen en ander vee het niet meer ruiken en eten het op. Wees er dus zeker van dat bij aankoop van hooi geen Jacobs kruiskruit inzit.

Een nestje van vorig jaar.